Hoe komt het vocht in de kruipruimte?

Heeft u last van optrekkend vocht van uit uw kruipruimte? Dat zou goed kunnen want bij veel regen is de kans groot dat er water in uw kruipruimte komt te staan. Water staat in periodes onder grote druk waardoor het water binnen uw kruipruimte kan komen te staan. Water gaat verdampen en gaat vervolgens in de omliggende muren, hout en vloeren trekken.ook zijn er gebieden waar het grondwaterpeil altijd vrij hoog staat en daardoor problemen kan opleveren.

Is er een oplossing?

Ja zeker er is een oplossing. Mogelijke oplossingen zijn isolatie aanbrengen in de kruipruimte. Door schelpen aan te brengen in de kruipruimte heeft u geen last meer van water wat in uw kruipruimte blijft staan omdat we ver boven het waterpeil gaan zitten. De schelpen sluiten het water en vocht op zodat het niet meer de woning in kan trekken. Ook is er een manier om met een dompel pomp uw kruipruimte leeg te laten lopen zodat er een dunnere laag isolatie kan worden aangebracht. Dit doen wij vaak wanneer de vloeren zijn geïsoleerd en afhankelijk van de situatie.

Voordeel van schelpen isolatie

Schelpen isolatie heeft een hoge isolatie waarde en neemt/sluit veel water/vocht op waardoor het vocht gehalte omlaag wordt gedwongen. Schelpen gaan problemen tegen zoals schimmels en hout rot. Op een langere duur kan er ook beton rot gaan ontstaan. Beton rot is een lange termijn probleem. Wanneer vocht langdurig in uw kruipruimte blijft zitten gaat het op een duur het beton in trekken. Op een lange termijn treed het vocht zich binnen tot het fundering staal waardoor dit gaat roesten en het beton begint te scheuren en afbrokkelen.

Met de schelpen zal dit niet meer gebeuren omdat het vocht niet te tijd krijgt om in het beton te trekken. Verders zijn schelpen onderhoud vrij en zeer duurzaam. Ook denkt u tegelijk om de natuur.