Veel voorkomende problemen

Kruipruimte problemen

Geen zorgen wij helpen u graag met o.a:
Vocht, Kou, Stank/muffe lucht, Lekkend riool en ongedierte, Schimmels, Betonrot en Houtrot

Vocht in de kruipruimte

Vocht zien wij helaas vaak. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld door te weinig of juist te veel ventilatie. Vocht trekt op vanuit de kruipruimte naar de woning die zich daar boven bevindt en trekt op in de muur of vloer en vooral in de hoeken van de vertrekken. Heeft u vochtproblemen en vermoedt u dat het uit de kruipruimte komt, neem dan gerust contact met ons op.

Kou

Heeft u last van een koude vloer? Het isoleren van de kruipruimte biedt dan uitkomst. Het isoleren van de kruipruimte gaan kou en optrekkend vocht, wat zich in de kruipruimte bevindt, tegen. Er zijn verschillende isolatie mogelijkheden waarin wij u kunnen adviseren.

Stank/muffe lucht

Stank en/of muffe lucht kan komen door stilstaand water wat zich in de kruipruimte bevindt. Dit komt vooral voor bij laagliggende- en verzakte gebieden en wij wonen tenslotte in een nat land met veel regen en water om ons heen.

Schimmels

Door optrekkend vocht in de muren vanuit de kruipruimte kunnen er schimmels ontstaan die opdrogen en een muffe lucht veroorzaken. Schimmels zijn niet goed voor uw gezondheid, evenals vocht, en kunnen leiden tot ademshalingsproblemen en/of longaandoeningen.

Betonrot

Betonrot kan de draagdelen aantasten en deze kunnen na verloop van tijd gaan rotten. Dit komt doordat het wapeningsstaal door optrekkend vocht roestig wordt. Wanneer dit gaat roesten kan het onder enorme druk twee keer zo dik worden waardoor het beton gaat scheuren en op een gegeven moment kan gaan knappen en er delen afbrokkelen. Dit heeft grote gevolgen voor uw woning.

Houtrot

Het vocht in de kruipruimte kan ook in de houten balken of houten vloer trekken. Dit hout is niet goed bestand tegen vocht. Uiteindelijk gaat het hout rotten en kan er zwam ontstaan. Zwam is een schimmel dat hout afbreekt. Er zijn verschillende mogelijkheden en oplossingen voor dit probleem zodat niet alle balken vervangen hoeven te worden, maar soms moet de hele vloer wel vervangen worden.