Houtrot etc voorkomen.

Wanneer het hout te lang aan vocht blootgesteld is trek het vocht zich diep in het hout. Het hout gaat op een gegeven moment rotten en gaat schimmelen. Schimmels zijn slecht voor uw gezondheid en het advies is dan ook om de balken snel te laten vervangen en uw kruipruimte grondig te laten inspecteren.

Wat gaan wij doen wanneer de vloerbalken moeten vervangen worden?
We kijken of de balken in zijn geheel of gedeeltelijk vervangen kunnen worden en ze worden meteen extra ondersteunt door speciale poeren/stempels zodat de trilling uit de vloer word gehaald, verder kijken we naar de schimmels en houtworm en als het nodig is word dit behandeld.Nadat alles behandeld en hersteld is raden wij aan om met een bodembedekker het vocht en schimmels tegen te houden.

Na de hand

Het is verstandig om het vocht gehalte naar beneden te dringen.
Bekijk ook > Kruipruimte isoleren hier wordt uitgelegd wat de voordelen en werkingen zijn van het isoleren van uw kruipruimte.

Niet te vergeten

Ventilatie is natuurlijk ook belangrijk. Heeft u onlangs geleden uw gevels laten renoveren? Dan zou ik u advieseren om te kijken als uw nog wel ventilatie gaatjes heeft. Vaak bij het voegen worden deze dicht gesmeerd en heeft u geen ventilatie meer.